magnetnaal


  SNU NYT
  Pressemeddelser
  Andre materialer
  Baggrund for hjemmesiden
 ForsideForedragOm SNULinksBliv medlemAndre aktiviteter i DK
Forside
 
Vi glædede os over det gode fremmøde til foredraget om Pandemier den 12. november. Foredraget kan nu også ses på YouTube i serien "Dansk Videnskab", se https://youtu.be/-YK5iJrj6uU

Sidste foredrag om "Naturkatastrofer" er den 10. december i Auditorium 1 på H.C. Ørsted Instituttet, og næste sæsons foredrag om "Rumforskning" begynder nu også at optræde her på hjemmesiden under fanen "foredrag".

Bemærk også, at vi den 10. december holder en festlig sæsonafslutning efter aftenens foredrag, hvor vi uddeler årets H.C. Ørsted Medalje til en inspirerende gymnasielærer indenfor SNUs fagkreds. Indstillingsfristen var den 30. oktober 2018, og der indkom mange gode forslag.

Pandemi-foredraget blev optaget af vores frivillige Eyvind Dekaa og er nu lagt på YouTube i serien "Dansk Videnskab", hvor man også kan finde en række (men ikke alle) tidligere foredrag.

Vi opfordrer alle interesserede til at overveje at melde sig ind i foreningen. Det kan gøres her på hjemmesiden.

Vær opmærksom på P-restriktioner ved H.C. Ørsted Instituttet. Man må slet ikke parkere ved hovedindgangen til H.C. Ørsted Instituttet. På nærliggende veje er der normalt Easypark, men der findes mulighed for at holde på P-pladsen mellem H.C. Ørsted Instituttet og Zoologisk Museum med en særlig P-tilladelse, som medlemmer kan hente indtil 15 minutter før foredraget hos SNUs repræsentant ved hovedindgangen. Den skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden.

Med venlig hilsen

Cecilie Pedersen

Selskabet for Naturlærens Udbredelse.


Meteoriteksperten Henning Haack har for SNU besøgt gymnasier over hele Danmark i November 2017 og januar 2018, så mere end 5000 gymnasieelever og -lærere over hele landet nu kan genkende en meteorit og ved hvad meteoritterne har lært os om livets opståen og muligheden for liv på andre planeter. SNU-turnéen blev medfinansieret af Lundbeckfonden, vi takker for støtten og glæder os over den store interesse, vi har mødt overalt i Danmark. Der var også enkelte offentlige aftenforedrag, det seneste foregik den 22. januar på Birkerød Gymnasium og tiltrak mere end 100 tilhørere. Vi er i SNU glade for at have haft denne mulighed for at komme ud med foredrag til andre byer end København.


Velkommen til websitet for Selskabet for Naturlærens Udbredelse, i daglig tale kaldet SNU.

Her kan du finde oplysninger om Selskabets foredrag - enten i kalenderen eller ved at gå ind under fanen Foredrag, hvor der også ligger abstracts for de næste foredrag.

Du kan også finde oplysninger om SNUs lange historie og hvem der idag er med til at lede Selskabet.

Skulle du have lyst til at blive medlem, kan dette gøres direkte fra hjemmesiden.

Jeg håber at se dig i SNU!
Med venlig hilsen

Dorte Olesen

Præsident for SNU
Kommitteret, professor, dr. scient.

Hent artikel om H.C. Ørsted som pdf

 Selskabets protektor:
 Hendes Majestæt Dronningen


  Gå direkte
  til kalenderen
>>